Heel gezond kan ook lekker zijn: Manuka honing

Manuka honing, is dat écht zo gezond?

Last van cariës of tandvleesproblemen? Zoek je een product dat jou helpt je algehele gezondheid een boost te geven?

Manuka honing is een bijzonder product 🐝🐝

Manuka honing is een unieke honing, omdat het in staat is de biofilm in ons maagdarmsysteem af te breken. De biofilm is een bescherming die bacteriën opbouwen, zodat ze kunnen overleven. Een voorbeeld van een biofilm is tandplak.

Er zitten bacteriën in ons maagdarmsysteem. Die horen daar en vormen samen de menselijke flora. Een goed werkende groep bacteriën produceert allemaal stoffen voor ons die we nodig hebben om gezond te blijven. Bij elkaar hebben de koloniën het volume van een sinaasappel tot grapefruit. Dit heet het microbioom.


Wij hebben goede bacteriën nodig om gezond te blijven


Een goed werkend microbioom is heel belangrijk voor de goede vertering van je voedsel. Het zorgt ervoor dat je de juiste stoffen opneemt uit de voeding. Als dit niet zo is ontbreken er stoffen of krijg je de verkeerde binnen. Je voelt je minder goed of wordt ziek.

Wat is dan het voordeel van Manuka honing?

Manuka Honing helpt bij het afbreken van de slechte groep bacteriën in je mond, je maagdarmsysteem en je huid.
De werkende stof is methylglyoxal (mgo). Dat maakt de honing uniek. De honing is koud geslingerd, waardoor er meer polyfructosacharide in zitten. Dit zijn langere ketens van suiker die traag worden opgenomen. De bloedsuikersiegel piekt minder dan na het eten van normale honing. Manuka honing is duidelijk gezonder dan warm behandelde honing.

Hoe Manuka honing slechte bacteriën bestrijdt

Manuka honing bestrijdt de slechte bacteriën door hun voeding (de biofilm) weg te nemen. Deze wordt afgebroken en komt los. Via de ontlasting raak je dit kwijt. Dit werkt het beste samen met een binder die de los gekomen stukjes vastplakt. 2 goede binders zijn lactoferrine en chlorella.

Op zoek naar een goede manuka honing