Wat magnesium voor jou doet

Bij veel stress verbruik je veel magnesium

Magnesium is een belangrijk onderdeel van onze voeding. Voor veel functies in het lichaam is magnesium nodig. Je verbruikt meer magnesium bij veel stress. Of als het het immuunsysteem hard moet werken. De kans dat je een magnesiumtekort hebt is groter dan vroeger.

Hoe het komt dat je sneller een magnesiumtekort hebt

De huidige voeding bevat minder magnesium. Er zijn steeds meer prikkels in het normale moderne leven die een stressreactie geven. Denk aan het verkeer en gifstoffen uit de industrie. Daarnaast zijn er steeds meer dingen die stress geven zoals een hypotheek waar niet direct iets aan te veranderen is. Het in actie komen laat normaal de stressreactie zakken en tot rust komen. Als dat uitblijft blijf je actiever en gebruik je meer magnesium.

De hoeveelheid magnesium in de voeding is in 100 jaar gehalveerd. De manier waarop we eten is ook veranderd. We nemen steeds minder voeding waar van nature magnesium in zit, zoals groenten

 Magnesium is nodig voor: 

  • Goede spierfunctie
  • Metale rust 
  • Zorgt dat je minder snel allergisch reageert
  • Pijnvermindering
  • Bloeddrukverlaging
  • Minder migraine aanvallen
  • Verhoogt kwaliteit bindweefsel
  • Betere vetvertering en betere functie maag/darmstelsel
  • Bij chronische pijn kan het pijn dempen
  • Het verlaagt de bloeddruk 
  • Helpt bij een betere vertering van je voedsel

Hoe verhoog je je magnesiumgehalte?

Magnesium kan op verschillende manieren opgenomen worden. Via de mond met voeding en pillen, via olie op de huid of met water op de huid. Een compleet bad kan heerlijk zijn. Heb je geen bad? Neem een voetenbad met opgelost magnesium in water.

De voeten hebben speciaal voor het uitwisselen van stoffen met de omgeving extreem veel poriën. Hier wordt magnesium door opgenomen.

Een magnesium (voeten) bad in de avond zorgt voor een betere slaapkwaliteit

In welke voedingsmiddelen zit veel magnesium? 

  • Noten en zaden
  • Bananen
  • Bladgroenten
  • Vis
  • Peulvruchten
  • Donkere chocolade